Säljes: VW Camper 4motion med differentialspärr 395.000 kr

Nu säljer vi vår familjecamper p g a en längre utlandsvistelse.  Bilen byggdes om till campingbil enligt våra önskemål under våren 2016 och vi köpte den i maj 2016. Sedan dess har vi rest ca 2000 mil i den och den har tagit oss säkert genom halva Europa till Alperna och ett flertal gånger norrut, nu sist i sommar hela vägen till Nordnorge och tillbaka igen – alltid utan några som helst problem.

Denna bil är en knapp halvmeter längre än Volkswagens egna Camper California. Bilen byggdes enligt våra egna önskemål av ett svenskt företag. Själva bilen är en Volkswagen Transporter T5.2, svensksåld, årsmodell 2010, långt axelavstånd, 140 hk med permanent fyrhjulsdrift 4motion, 6-växlad manuell, diesel.  Den är kommersiellt ombyggd till campingbil. Bilens nedre del samt pop-up taket är omlackerade med en unik 2-tonslackering.

Bilen är utrustad med original dieseldriven tillsatsvattenvärmare som både värmer upp motorn på vintern som kupén. Det är ingen regelrätt parkeringsvärmare som kan gå hela natten, men har använts flitigt av oss för att värma bilen på morgonen innan frukost eller för att får det varmt och torrt i bilen vid ihållande regnväder.

Har man bara rätt storlek så ryms man även i bagageluckan.

Bilen har en baklucka (ej dubbeldörr) som Californian och som är praktisk vid bl a regn. Vi har valt att sätta in en 3-sits bak med integrerade nackstöd istället för den vanliga 2-sits för att få möjligheten att transportera 5 passagerare totalt och få en bredare säng på 1.35 m än i de flesta VW Camper.

På bilderna nedan ser man bilens inredning med bl a gasolspis, kylskåpet, vridbara armstolar mm. Vi har satt in flera kontakter för 12V/220V/USB-anslutningar. Golvet är specialbeställt eftersom vi ville ha ett slitstarkt och tåligt golv. Kylskåpet innehåller ett frysfack som vi dock för det mesta inte har använt (kan tas ut för att får större utrymme för kylvaror istället). Bordet hänger man in i en skena och kan på det sättet placeras på flera ställen.

Bilen är utrustad med ett uppfällbart tak, ett s k pop-up tak med ”scenic”-funktion, 3 rutor och myggnät. Den ger ståhöjd inne i bilen så att man bekvämt kan laga mat till exempel. Sängen på övervåningen är något smal (1 meter bredd), men våra två barn har sovit där utan problem och ibland har även en av oss vuxna sovit där tillsammans med ett av barnen. Bilen har fina mörka gardiner runt om i bodelen och vi har köpt till thermomattor från tyska företaget Reimo som man sätter fast med sugproppar på framrutan och de två främre sidorutorna och får på det sättet en helt mörklagd och insynsskyddad bil. Termomattorna isolerar också både mot värma och kylan.
Canvasen på pop-up taket går att ta bort nästan helt så att man får en underbar takterass! Pop-up taket försvinner i nedfällt läge helt och hållet så att bilen inte är högre än vilken VW bus om helst.

Denna bil är en knapp halvmeter längre än Volkswagens egna Camper California. Bilen har permanent fyrhjulsdrift, VWs original differentialspärr bak och rejäla däck som ser till att man tar sig säkert även genom tuff terräng.

Bilen är dessutom utrustade med en 35 liter vattentank, 2 st fritidsbatterier till bodelen som kan laddas via extern 230V-anslutningen eller automatiskt när man kör, förberedd för solceller, LED-lampor med dimning, mörktonade fönster bak inkl. 2 skjutfönster, campingtoalett, gasvarnare, liten kassaskåp, utomhusdusch, dragkrok mm.
Bilens framruta har en liten stenskott längst upp till vänster. Inget som påverkar funktionen, men kanske ändå att man vill byta ut rutan.

Sedan vi fick bilen har vi kompletterat med farthållare, monterat multifunktionsskena Multirail med regnränna på höger sida för montering av förtält eller liknande, köpte tarp och sydde fast en kederlist som passar till multirailskenan, monterat avtagbar myggnät vid sidodörren, eftermonterat reservhjulshållare (undersidan bak), köpt nya vinterdäck på plåtfälg som enbart har använts en halv säsong, köpt thermomattor Isoflex enligt ovan, monterat två högtalare bak i bakluckan och bytte höger och vänster fjäderbenslagringar fram.

Bilen är smidigt att köra både i vardagen och på långresa p g a av sin kraftiga 2-liter-turbodiesel och bilens yttre mått (H: 1.99, B: 1.90, L: 5.30). Man får plats i ett vanligt p-hus och på en vanlig parkeringsplats. Bilen är skattemässigt klassad som personbil, försäkrad som husbil som ger billigare försäkringspremie än personbil. Godkänd kontrollbesiktning (utan anmärkning) tom maj 2018. Den har i skrivande stund knappt 15000 mil.

Pris: 395.000 kr

Vid seriöst intresse kontakta oss på MAIL  eller telefon (070-240 38 20 alt. 013-311 351).

‚Vanlife‘ när det är som bäst…